FOTO: Radovljica se je poklonila Iris Breganski

22. 05. 2022

Iris Breganski je odraščala na Gorenjskem. Tega v Radovljici niso pozabili, domači župan Ciril Globočnik, velik podpornik parašporta že v preteklosti, je na Vurnikovem trgu v mestnem središču sprejel dvakrat bronasto Iris in njeno trenerko, mamo Mojco Breganski.

»Draga Iris, draga Mojca, ponosen sem, ker vaju gostim na tem sprejemu. Vesel sem, ker se je zbralo toliko ljudi in ker so tu otroci iz OŠ Antona Tomaža Linharta in domače gimnazije. To ni prvi sprejem letos, pa verjamem, da tudi ne zadnji,« je povedal župan Globočnik, ki je čestital Iris za dve kolajni, ki jih je kto debitantka osvojila na 24. poletni olimpijadi gluhih v Braziliji.

V imenu Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja je Iris čestital podpredsednik Gregor Gračner, sprejema se je udeležil tudi Anton Petrič, vodja odprave na olimpijado gluhih in strokovni sodelavec Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije.

Iris se je zahvalila za sprejem, ki so jih ga pripravili Radovljičani. »Nadaljujem s tekmami in treningi. Prihodnje leto je na sporedu svetovno prvenstvo, leta 2025 olimpijada gluhih,« ambiciozno pove Iris, ki končuje šolanje za medicinsko sestro.

Pri delu ji je v pomoč mama, trenerka Mojca Breganski.
»Izvrstno se ujameva. Sedaj sva na tej stopnji, da se le pogledava in veva, kaj je treba narediti,« je povedala Mojca Breganski.

Tako Iris ko Mojca sta od župana Globočnika prejeli srebrnik Občine Radovljice, ki je eno od cenjenih protokolarnih daril te gorenjske občine.