Marino Kegl je teniški igralec iz Murske Sobote, ki se je rodil popolnoma gluh. S tenisom se je začel ukvarjati pri osmih letih. Začetki so bili težavni, saj je imel zaradi svoje hibe preglavice z orientacijo, eksplozivnostjo, občutkom za prostor in ravnotežjem. Sprva je vadil enkrat tedensko, nato se je vključil v teniški klub.

Po ne ravno navdušujočih začetkih med slišečimi sta z očetom Darkom, sicer glasbenikom, ki se je takrat povsem posvetil sinovi karieri, delala dodatne vaje in posebej trenirala še enkrat toliko, kolikor je vadil v klubu. Njegovi aduti so postali vid, predvidevanje, opazovanje, intuicija. Prvi rezultati so prišli čez štiri leta in Marino je pri le dobrih 12 letih prvič postal teniški državni prvak med gluhimi. Marino je kot najmlajši teniški igralec leta 2013 prvič nastopil na olimpijskih igrah gluhih v Sofiji v Bolgariji, kjer je prišel do četrtfinala.

Na zadnjih olimpijskih igrah gluhih v Samsunu v Turčiji, leta 2017, je osvojil četrto mesto. Novega uspeha se je razveselil leta 2021, ko je v Grčiji na otoku Kreta, osvojil bronasto medaljo. Na olimpijske igre gluhih odhaja v Brazilijo kot tretji najboljši teniški igralec s svetovne teniške lestvice gluhih.

Marino je tudi eden od treh slovenskih parašportnikov, ki je kot vrhunski športnik zaposlen v javni upravi (FURS).

Dosežki:

1. mesto – posamično, mladinsko EP prvenstvo v tenisu (Koblenz, Nemčija, 2012)
1. mesto – mešani pari, mladinsko EP prvenstvo v tenisu (Koblenz, Nemčija, 2012)
četrtfinale – Deaflympics (Sofija, Bolgarija, 2013)
4. mesto – Deaflympics (Samsun, Turčija, 2017)
3. mesto – posamično, EP gluhih v tenisu (Kreta, Grčija, 2021)