Marino Kegl 4. na olimpijadi gluhih

13. 05. 2022

Gluhi tenisač Marino Kegl je s porazom in končnim 4. mestom končal nastope na 24. poletni olimpijadi gluhih. V boju za bron ga je s 6:2 in 6:1 premagal Indijec Prithvi Sekhar, sicer četrti nosilec turnirja, Kegl pa je prišel v Brazilijo kot tretjepostavljeni igralec.

Tekma za tretje mesto je postregla z vrhunskimi izmenjavami z izjemno razigranim in natančnim Indijcem, vendar mu je Kegl danes prepustil preveč točk na račun neizsiljenih napak. Prekmurec je osvojil četrto mesto na teh olimpijskih igrah. S tem dosežkom ohranja svoj svetovni športni razred.

Kegl je v prvem setu povedel z 2:0 v igrah, nato je Sekhar z odvzemom servisa izenačil. In prvi set dobil z natančno in napadalno igro in na račun ne izsiljenih Keglovih napak, z rezultatom 6:2. Tudi drugi set je Kegl začel z odvzemom servisa Indijcu. Vendar je ta že v naslednji igri izenačil in nato Keglu prepustil zelo malo točk in zmagal z rezultatom 6:1.

»4. mesto je vrhunski rezultat, Marinu pa prinaša status vrhunskega športnika svetovnega razreda, prinaša tudi financiranje programa do leta 2025. Po tej plati smo izpolnili cilj. Treba bo delali dalje, nekaj idej sem dobil v Braziliji. Bo pa treba videti, kaj dejansko lahko še Marino naredi. Treba je tudi vedeti, da je bil med polfinalisti edini, ki je 100-odstotno gluh. Za vse, kar je naredil in odigral v Braziliji, samo kapo dol, to je rezultat, uspeh vreden spoštovanja,« je po tekmi povedal trener Darko Kegl.