Zmagovit začetek Marina Kegla

04. 05. 2022

Teniški igralec Marino Kegl je uspešno začel svoje nastope na največjem tekmovanju za gluhe športnike, poletni olimpijadi gluhih, v mestu Caxias do Sul v brazilski zvezni državi Rio Grande de Sul. Kegl, ki je nosil slovensko zastavo na odprtju, je v 2. krogu teniškega turnirja s 6:4, 6:3 premagal 19-letnega Nemca Cedrica Kaufmanna.

“Prva tekma je bila pričakovano težka. Marino je dvakrat vzel tekmecu igro na njegov servis, kar je bilo dovolj za zmago. Vesel sem, ker je zdržal mentalno tudi prekinitev, ko so v taboru Nemca segli po devet minut trajajočem zdravniškem premoru,” je po tekmi povedal trener Darko Kegl.

Marino Kegl, ki igra na svoji tretji olimpijadi gluhih, bo tekmovanje nadaljeval v petek.

Kegl je leta 2013 bil v Bolgariji četrtfinalist, leta 2017 pa je tekmovanje v Turčiji končal na četrtem mestu. Letos je Kegl na tekmovanje prišel kot tretji na svetovni lestvici, zato je bil v prvem krogu prost.

V soboto bodo nastopili tudi ostali trije Slovenci, atletinji Iris Breganski in Leja Glojnarič v sedmeroboju ter Tadej Enci v kvalifikacijah v teku na 400 metrov.

Slovenski gluhi športniki že dolgo uspešno nastopajo na teh olimpijadah; v nekdanji skupni državi so osvojili šest medalj, v obdobju samostojnosti Slovenije pa že 17.

Tekst: STA
Foto: Spletna TV